Waarom Yoga?

Yoga wordt steeds vaker beoefend in Nederland. Kinisi.nl biedt zowel Yin Yoga als Hatha Yoga aan. Yin Yoga is een mindfulle vorm van yoga waarbij de verschillende houdingen voor langere tijd (3-5 minuten) worden vastgehouden. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt, versterkt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt ruimte gecreëerd in je bindweefsel en je gewrichten. Yin pakt de diepere spierlagen aan. Daarnaast zorgt deze vorm van Yoga er natuurlijk voor dat je helemaal tot rust komt. Je gebruikt de houding om je lichaam beter te laten voelen. Het lekkere van deze Yoga is dat de tijd krijgt om uit je hoofd en in je lijf te komen.

Yoga geeft je dus ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk.

Ontspannings- en mindfulnessoefeningen komen, naast Pranayama (ademhalingsoefeningen) elke les aan bod. Daarnaast vaak een stukje van de les Vinyasa Flow Yoga, een vloeiende manier van hatha yoga waarbij je adem de beweging ondersteunt. Ook degenen die een Yange sport beoefenen zoals hardlopen of tennis, hebben veel baat bij Yoga omdat het de spieren en gewrichten rekt. Dus Yoga is zeker ook geschikt voor mannen!

Onlangs, in december 2019, behaalde ik in Athene het certificaat therapeutische Yoga; deze opleiding maakt dat ik nu ook een registratie heb bij de Internationale Yoga Alliance. In totaal heb ik nu ruim 200 uur aan opleidingen gedaan; Yin Yoga, Yin Yoga en Qigong, Vinyasa Flow en Hatha Yοga / Yoga therapie.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een proefles via yoga@kinisi.nl!

Lesrooster 2020

  • Maandag 15:00 – 16:00 uur ~ Mindful Yoga
  • Maandag 19.00 – 20.00 uur ~ Mannenyoga
  • Dinsdag 19.00 – 20.00 uur ~ Yin Yoga
  • Dinsdag 20.15 – 21.15 uur ~ Yin Yoga

Lesgeld: 3 proeflessen € 25,-


Info en aanmelden: yoga@kinisi.nl


Locatie: Kinisi Yoga Studio | Edelweisstraat 3, Rosmalen

Yoga buiten Marlies alleen DSC_4403

‘Als je in beweging komt, ontstaat de weg vanzelf.’