Kinisi

Kinisi betekent ‘beweging’

De inspiratie voor de naam Kinisi vond ik op een Grieks eiland, Karpathos. Kinisi betekent beweging. Letterlijk, maar in mijn betekenis ook figuurlijk omdat er persoonlijk of professioneel iets in beweging komt als je op zoek gaat naar je droom of wat je het liefste wilt doen.

Ki betekent ook kracht, de natuurlijke kracht die ieder van ons in zich heeft. Soms raak je verwijderd van die innerlijke kracht, en heb je even een coach nodig die je weer op je pad brengt. Om dat te doen waar je blij van wordt. De eerste stap durven zetten brengt échte verandering in je leven.
Nisi is het Griekse woord voor eiland; het leven in onze maatschappij is soms stressvol; door af en toe je eigen “eiland” te creeren, kan dat je helpen om meer rust in je hoofd te vinden. Mindfulness, yoga, sporten, bewegen in de natuur; jouw persoonlijke manier van ontspannen en ruimte maken voor jezelf kies je zelf.

Ik trek graag stoute schoenen aan!!

Toen ik 20 jaar was wilde ik meer van de wereld zien en vertrok voor drie maanden naar Spanje. Dat werd uiteindelijk een reis van 4 jaar die via Londen naar Griekenland leidde, waar ik drie jaar woonde en werkte. De naam Kinisi (spreek uit: Kie-nie-sie) betekent beweging en komt dan ook uit het Grieks.

Eenmaal terug in Nederland startte ik een studie HBO-pedagogiek, haalde mijn diploma en werkte in de ambulante jeugdzorg als gezinscoach.

Mijn hart bleek meer bij het onderwijs te liggen en vond ik als zij-instromer (PABO) mijn plek als intern begeleider in het primair onderwijs.

  • Bijna 15 jaar coachte ik collega’s en begeleidde kinderen en ouders, o.m. op het gebied van ADHD/ADD, hoogbegaafdheid, autisme, HSP en visueel en auditief beperkte leerlingen.
  • Ik ben gecertificeerd Alles Kidzzz-trainer, een individuele sociale vaardigheidstraining vanuit de GGZ.
  • Daarnaast ben ik ook Taakspeltrainer;  een speelse methodiek om groepen positief gedrag aan te leren

Na een aantal jaren specialiseerde ik me in beeldcoaching, en volgde daar ook een tweejarige opleiding voor. Beeldcoaching is een krachtig middel om je eigen kwaliteiten en talenten in beeld te brengen. Door jezelf een spiegel voor te houden in de vorm van filmpjes of foto’s, professionaliseer je jezelf verder als het gaat om non-verbale communicatie en krachtige lichaamstaal. Al 5 jaar pas ik deze positieve manier van coachen toe op mijn collega’s en leidinggevenden in het basisonderwijs. De wens om voor mezelf te starten is toen ontstaan.

In de jaren die volgden ging ik steeds meer naar buiten, het bos en de natuur in. Het maakte mijn hoofd leeg en mijn lijf ontspannen. In de natuur bedacht ik dat, als het mij ontstresst en helpt, dat voor anderen ook zo kan werken. Ik ben me gaan verdiepen in buitencoaching. Ik volgde meerdere workshops over coachen in de natuur en in het voorjaar van 2017 een opleiding tot TriA-coach bij Wandelcoach Nederland. Daar heb ik gezien hoe mooi de TriA-methode werkt; omdat het zo oplossingsgericht is en focust op wat je echt wilt, ontstaat een positieve mindset. Je komt weer in je kracht te staan en vind opnieuw je pad.

Na 35 jaar binnen organisaties in binnen- en buitenland te hebben gewerkt en geleerd, bewandel ik nu het liefst mijn eigen pad; vanuit die wens is Kinisi ontstaan. Als ZZP-er, met mijn eigen onderneming, heb ik de volledige vrijheid om te doen waar ik van houd. En dat is: Jou weer in je kracht zetten, je helpen om het juiste pad te vinden, of een issue op te lossen waar je al lang mee loopt. Je hart te volgen of je droom waar te maken.

Wat collega’s en cliënten over mijn kwaliteiten zeggen:

Bevlogen, energiek, tactvol, betrokken, aandachtig. / Goede luisteraar, fijne gesprekspartner, goede adviseur. Begripvol, geïnteresseerd, enthousiast. / Geweldige coach, zet je in je kracht! / Positieve energie, vrolijk. / Krachtig, intelligent, innoverend.

Buiten bewegen en een goed gesprek! Het begin van nieuwe stappen.