Beeldcoaching

Beeldcoaching  is een positieve, open aanpak om jezelf op je werkplek verder te ontwikkelen. Deze methodiek is toe te passen op vrijwel elk beroep, met name effectief voor professionals die veel met mensen en/of kinderen werken, of bijvoorbeeld leiding geven.

Ik coach op interactie en non-verbale communicatie. Daarbij gebruik ik filmbeelden, foto’s (stills) en andere beeldende technieken. We werken doelgericht met een af te stemmen coachvraag.

Doel

Het doel van beeldcoaching is beweging op gang te brengen. Niet alleen het resultaat telt. Juist de dialoog waarin we reflecteren op jouw unieke werkwijze, brengt ontwikkeling op gang.

Hoe?

Het in beeld brengen wat al goed gaat staat voorop; middels de beelden worden vanzelf ontwikkelpunten zichtbaar, waarmee we dan verder gaan in een samen af te spreken traject.

We werken altijd met een coachvraag en je wordt gefilmd terwijl je werkt, dus ”in actie” bent.

Gemiddeld duurt een traject 3 tot 5 opnames, of een andere beeldende vorm. Deze vorm zou een verhaal kunnen zijn, foto’s, of zelfs een verhaal of een kunstwerk, alles is mogelijk. Je bent daarin vrij om te kiezen.

Beeldcoaching

Beeldcoaching is een positieve, open aanpak om jezelf op je werkplek verder te ontwikkelen.

Een traject betekent; Ik maak een filmopname. Dan stuur ik je het filmpje toe, met een kijkvraag. Je bekijkt je eigen opname, ik doe dat ook. Dan volgt de nabespreking. Tijdens de reflectieve dialogen komt ontwikkeling op gang, word je als het ware in beweging gezet. Ik ben gedurende deze tijd jouw spiegel, tijdens het gesprek vind jouw groei plaats. De geformuleerde ontwikkelpunten filmen we opnieuw zodat we ook het resultaat zichtbaar maken.

Binnen organisaties is vrijwel altijd een budget beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid; informeer dus naar de mogelijkheden als je jezelf wilt gaan ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk.

Waar?

We kunnen zowel op je werkplek als op locatie, bijvoorbeeld dichtbij de natuur, afspreken als we starten. Van daar uit bepalen we samen strategie en werkwijze. Het is absoluut maatwerk en dus persoonlijk.

KIJK JE MEE? Bel of mail gerust voor meer informatie!

ImageImage
'Je werkt oplossingsgericht en komt snel tot de essentie, omdat je echt luistert naar mijn verhaal'
'Begripvol, geïnteresseerd, enthousiast.'

De persoonlijke en begripvolle aandacht die je krijgt. De handvatten die Marlies geeft. Het feit dat je buiten in de natuur 1 op 1 wordt gecoacht is zo ontzettende helend. Topklasse zoals ik deze nooit eerder heb ervaren.

Bea Hofmans

ImageImage
'Geweldige coach, zet je in je kracht!'
'Positieve energie, vrolijk.'